Subjects and Mechanical Engineering Projects

Subjects and Mechanical Engineering Projects

در این وبلاگ سعی شده است مطالب , جزوه ها , پروژه ها و نرم افزارهایی در زمینه ی مهندسی مکانیک ارائه شود. امید است راهگشایی برای علاقه مندان و دانشجویان باشد.
Subjects and Mechanical Engineering Projects

Subjects and Mechanical Engineering Projects

در این وبلاگ سعی شده است مطالب , جزوه ها , پروژه ها و نرم افزارهایی در زمینه ی مهندسی مکانیک ارائه شود. امید است راهگشایی برای علاقه مندان و دانشجویان باشد.

ساخت فرز سه محوره CNC رو میزی ساده

ساخت فرز سه محوره CNC رو میزی ساده 

برای مشاهده ی فرایند ساخت، به ادامه ی مطلب مراجعه کنید  

ساخت فرز سه محوره CNC رو میزی ساده

قدم اول: قالب یا فریم

قالب اصلی کار باید کاملا تخت و تراز باشد . همانطور که در شکل زیر می بینید ما برای پایه ها از لوله های آب استفاده کردیم. برای سوار کردن محور عمودی Z هم ابتدا توسط یک سه راهی ارتفاع مورد نظر را بدست آوردیم و سپس توسط یک زانویی محل قرار گیری موتور دورانی را آماده کردیم.

البته در این عکس مشاهده می کنید که محور عمودی در وسط قرار نگرفته. این کار دلیل خاصی جز استفاده از امکانات موجود ندارد و می توان محور عمود را در هر ارتفاعی و هر مکانی قرار داد. فقط باید دقت کرد که محکم باشد و تحت بار دستگاه دچار گشتاور و لنگر نشود.

قدم دوم: پایه موتور و ریل برای محور X

حالا نوبت آماده سازی زیر ساخت لازم برای حرکت محور X است. در ابتدا باید ریل های حرکتی را قرار دهیم. برای این منظور می توان از میله پرده های آلومینیومی U شکل استقاده کرد. این ملیه های را سوراخ کرده و مانند آنچه در نمای کلی شکل زیر می بینید به لوله های آب پیج کنید. بهتر است برای اتصال به لوله ها از واشر استفاده کنید. بهتر است که برای دقت . کارایی بالا میاه های محور X با هم موازی باشند. ولی در کل نیازی به این کار نیست. دلیل آن را بعدا خواهید دید.

حال نوبت انتخاب موتور و مکانیزم حرکتی آن است. برای انتخاب موتور به بخش انواع موتورها مراجعه کنید.

برای تبدیل خرکت دورانی موتور به حرکت خطی از یک پیچ یا شفت روزه شده 1/4 inch استفاده می کنیم.

جزئیات اتصالات در شکل زیر به راحتی قابل ملاحضه هستند.

نحوه اتصال موتور به پایه یا همان لوله ها و همچنین اتصال محور موتور به شفت رزوه شده دقت کنید. برای اتصال موتور و شفت می توان از کوپلینگ هم استفاده کرد.

قدم سوم: تکمیل محور X

یک قطعه پلاستیکی بردارید. البته من از Plexiglas استفاده کردم. شما می توانید از آلومینیوم یا فلزات دیگر استفاده کنید. فقط دقت کنید تا مسطح و محکم باشد تا بتوانید یک آلومینیوم U شکل یا میله پرده را رمطابق شکل زبر وی آن سوار کنید.

اون جسم دایره که در شکل زیر می بینید. یک یاتاقان یا بلبرینگ می باشد. می تونید از یک موتور یا چرخ جدا کنید یا این که از بازار بخرید. فقط دقت کنید زیاد بزرگ نباشه! حالا یک تیکه کوچیک از یک قطعه آلومینیومی را به آن وصل می کنیم. سپس یک پیچ 1/4 اینچ هم به طرف دیگر قطعه آلومینیومی وصل می کنیم.

یک مهره نسبتا بلند برداشته و مانند عکس زیر به دور آن الومینیوم بپیچانید! حالا شما یک کوپلینگ ساخته اید!

از یاتاقان برای حرکت دادن صفحه روی ریل محور X استفاده می شود و کوپلینگ هم به موتور این اجازه را می دهد تا با حرکت دورانی خود میز یا صفحه پلاستیکی محور X را جابجا کند. مطابق عکس یاتاقان و کوپلینگ را به صفحه متصل کنید.

قدم چهارم: محور Y

محور y هم شبیه به X  ساخته می شود. اما با 90 درجه چرخش. کافی است دو ریل مانند قبل روی صفحه X و در جهت عمود بر ربل های محور X نصب کنید. یک موتور ، کوپلینگ و یاتاقان هم مانند قبل نیاز دارید. جزئیات بیشتر در عکس زیر قابل مشاهده است.

بعد از تکمیل جزئیات و کمی سلیقه به خرج دادن چیزی شبیه عکس زیر نتیجه کار دو محور خواهد شد.


قدم پنجم: محور عمودی Z

حالا دویاره باید فرایند محور های قبلی رو تکرار کنیم. خب من از یک پلکسی سفید استفاده کردم. دو تا ریل و یک موتور روش سوار کردم. سپس یک صفحه را بوسیله بلبرینگ و ریل متحرک می کنیم.

حالا می خواهیم استفاده ای متفاوت از مهره داشته باشیم. چهار استوانه سوار شده روی شکل زیر وظیفه نگهداشتن ابزار موتور را دارا می باشند.

می توانید مهره سوار شده را روی شکل بدقت ببینید تا بخوبی متوجه استفاده جدید آن شوید!

با توجه به اینکه این صفحه برای تحمل وزن موتور و ابزار آن و همچنین بالا و پایین کردن ان است ممکن است بر اثر وزن از ریل خارج شود بنابراین بهتر است برای محکم کاری چند تا رولربرینگ رو به سیستم اضافه می کنیم.

شکل تکمیلی!

قدم هفتم : اتصال قطعات

خب! حالا ما موتور ابزار یا اسپیندل که همان دریل می باشد را به محور عمودی وصل می کنیم. حالا یک سازه مکانیک داریم

حالا محور عمودی را به جایگاه اصلی و پایه آن وصل می کنیم.

نمای کلی دستگاه

این دستگاه خیلی ساده است و ما از اضافه کردن جزئیات برای کوتاه شدن مطلب خود داری کردیم. ولی تکمیل این طرح به عده شماست. حالا شما باید کمی از حس مهندسی و کمی ذوق و سلیقه خود استفاده کرده و ان را تکمیل کنید.

برای کنترل موتور نیاز به درایور و برنامه دارید که هر دوی آن ها قبلا توضیح داده ایم.

انوع درایورها

آموزش نرم افزار

عکس های زیر حاصل دسترنج شما رو نشان می دهد.

منبع: http://www.nmpa.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد